Com protegir l’aval en cas que els avalats no paguin

3 juliol, 2017 | Antonio Beltrán

Last Updated on 6 anys by

“El banc ens diu que ens concedeix la hipoteca sempre que aportem avals… Uff, no vull demanar als meus pares que m’avalin, ho vull fer jo tot sol… Els pares em diuen que m’apanyi com pugui, que ja van avalar el meu germà i va passar el que tothom sap… O que miri com els ha anat als pares de l’Andreu arran que el van avalar i que ell no pagués…”

Pot ser el vostre cas!

(això podeu estar pensant)

 

Els bancs, amb la finalitat de concedir una hipoteca o fer una ampliació de la cobertura, de vegades sol·liciten avaladors.

Pot passar que alguns pares no vulguin avalar ?un fet totalment comprensible, ja que la propietat d’un habitatge es una mena d’assegurança de vida per al dia de demà? o que no tinguem la possibilitat de dur a terme una doble garantia hipotecària. Preveient aquestes situacions, des de Plus Majoristes Financers anunciem la comercialització d’una assegurança que té com a finalitat protegir l’avalador i els titulars de la hipoteca en cas d’impagament.

Molts hipotecats actuals han vist com amics, coneguts o familiars, després d’haver perdut casa seva, encara continuen devent diners al banc, cosa que els impedeix començar una nova vida.

Davant de la comercialització d’aquesta assegurança ens podem preguntar: i per què els bancs, en comptes de requerir un aval, no demanen una garantia d’aquesta mena? La introducció de nous productes i procediments és lenta, però no dubtem que en el futur els bancs exigiran l’assegurança com a condició per concedir les seves hipoteques.

Només hi ha un banc que té un producte que la fa innecessària: Bankinter, amb la hipoteca “Sin más”

L’assegurança esmentada permet que els hipotecats i els avalistes trobin una segona oportunitat i puguin reprendre la seva vida recomençant des de zero.

A qui va adreçada l’assegurança?

Als novells: aquells que compren el seu primer habitatge aconsegueixen tranquil·litat davant de qualsevol eventualitat, i en donen als seus avaladors si el bancs els demana avals per a la concessió de la hipoteca.

Als experimentats: aquells que ja tenien un habitatge amb una hipoteca concedida amb avals, i que en els últims temps han vist créixer la inseguretat, amb l’assegurança poden donar protecció als seus avaladors.

Als pares o avis que són avaladors: potser veuen que als seus fills o nets no els van les coses tan bé com convindria en la feina o en la vida personal, i així s’asseguren que, acabi com acabi tot plegat, ho farà amb els mínims perjudicis per a tots.

Com funciona l’assegurança?

  • Garanteix l’efecte d’una dació en pagament. Es tracta de garantir, en cas d’execució hipotecària del primer habitatge, que quedi plenament compensat el deute íntegre amb la entitat financera. L’habitatge es perdrà, desafortunadament, però no quedarà pendent cap deute.
  • Allibera de càrregues els avaladors i, lògicament, també els titulars.
  • Inclou un servei gratuït de anàlisi de les clàusules del contracte de la hipoteca.

Què passa quan deixeu de pagar tres rebuts al banc?

El banc us dirà: “Fins aquí hem arribat, ara m’has de tornar tot els diners que et vaig prestar!“ Cosa que és una mica per riure, perquè si no heu pogut pagar tres rebuts, com hauríeu de tornar-los tots els diners que us van prestar?

Si teniu contractada l’assegurança, és just en aquest moment quan heu de trucar a l’asseguradora perquè entri en acció i així lliurar la casa al banc, protegir els avaladors i quedar lliure per començar de nou des de zero.

Quan es fa la subhasta d’un habitatge, se’l queden o bé el banc o bé un subhaster. Els diners que rep el banc procedents de la subhasta els destina a cobrir la hipoteca deguda. Però si així no es satisfà tot el deute, resultarà que, a més d’haver perdut l’habitatge, seguireu devent diners al banc.

Deute remanent

El deute remanent és la diferència entre la quantitat que reclama l’entitat financera i la quantitat aconseguida en la subhasta de l’habitatge. Es compon de:

  • Capital principal pendent (deduint-ne el cost d’execució de la subhasta). Per exemple, si en deus 100 i caben subhastant la casa per 80, encara els deus 20 i ho volen cobrar.
  • Interessos remuneratoris.
  • Interessos de demora.
  • Costes judicials i altres despeses.

Tal com es pot comprovar, hi ha molts diners que cal pagar a més del capital pendent. Tot això us ho estalvieu amb aquesta assegurança: l’asseguradora ho paga a compte vostre.

 

VOLEU SABER QUAN VAL AQUESTA ASSEGURANÇA?

La vostra protecció, i la dels vostres, per molt pocs diners.

Informeu-vos-en!

 

No hay etiquetas asociadas a esta publicación.