Comprar per viure a Barcelona, un valor segur.

Comprar per viure a Barcelona, un valor segur.

7 gener, 2019 | Antonio Beltrán


La millor opció per aconseguir una hipoteca a Barcelona

Hi ha moltes raons perquè Barcelona hagi encapçalat el creixement del mercat immobiliari els últims anys: el fet de ser un motor econòmic i líder en turisme, que tingui l’oferta més completa en serveis, lleure i cultura, i el seu emplaçament privilegiat.

Tot això ha generat un mercat molt dinàmic i actiu, que ha dut la ciutat s situar-se molt per damunt de la mitjana espanyola en nombre d’operacions, preus i rendibilitat.

 Sol·licitar la millor hipoteca per comprar un habitatge a Barcelona és un punt clau. I és que, si la recuperació de preus ha estat general en tot el país durant els últims trimestres, Barcelona està molt per damunt de la mitjana estatal. Els preus dels immobles, el 2018, ja s’han situat als nivells mitjans del 2011 a Espanya, però a Barcelona ho han fet als mateixos nivells del 2009, tan sols un any després que comencés la crisi immobiliària i, per tant, a prop del seu valor màxim. I tot això amb un volum elevat d’operacions. Si la comparem amb la segona ciutat de referència de la comarca del Barcelonès, Badalona, ha passat pràcticament a quintuplicar les xifres d’aquesta darrera en tots els trimestres, i fins i tot, al segon trimestre, ha marcat el seu màxim respecte dels cinc períodes anteriors.

Una estabilitat de preus més gran

El resultat, com hem indicat, és una pujada de preus que, després d’una estabilitat més gran el tercer trimestre, s’estima actualment en un 11,7 % interanual (12,8 % el segon trimestre), fins a superar els 3.280 euros per metre quadrat.

Però aquesta desacceleració en la pujada suposa una oportunitat per comprar i sol·licitar una hipoteca a Barcelona, amb variacions pel que fa a l’objectiu de compra: se adquireix menys habitatge com a inversió després que aquesta hagi estat un dels motors principals durant els últims anys, i es compra més com a habitatge habitual.

Aquest canvi intern, que ja es percep des del segon trimestre, també té relació amb la pujada dels preus del lloguer i amb la possibilitat d’adequar més bé l’esforç financer de les famílies mitjançant una bona hipoteca que pagant un arrendament.

Qui compri habitatge a Espanya, no obstant això, ha de tenir en compte que la ciutat amb el metre quadrat més car del país mostra una diferència de preus important entre zones. Segons dades de la taxadora TINSA, Sarrià-Sant Gervasi és el districte més car, amb un preu mitjà de 4.512 euros per metre quadrat el segon trimestre de l’any, però amb una pujada interanual menor, del 4,7 %; segueix les Corts amb 4.102 euros (un 9,5 % més), l’Eixample amb 4.004 euros (un 6,8 % més) i Ciutat Vella amb 3.828 euros i un 14,9 % de pujada. A la banda contrària, les zones més econòmiques són Nou Barris amb un preu 2.281 euros (un 6,2 % d’augment) i Sant Andreu amb 2.678 euros i una pujada interanual del 8,9 %.

La importància d’escollir la millor hipoteca per a Barcelona

Per comprar un habitatge a Barcelona és fonamental triar la millor hipoteca. El fet de ser motor del mercat immobiliari de la província porta la ciutat a liderar el rànquing d’hipoteques més elevades, 189.099 euros de mitjana per habitatge urbà, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística de l’octubre de 2018.

Amb preus més alts, l’esforç financer també haurà de ser superior, amb la qual cosa us cal aconseguir les millors condicions per a la vostra hipoteca a Barcelona en relació amb les comissions, les taxes d’interès i els terminis que us permetin adequar aquest esforç als ingressos de què disposeu i a l’import que us calgui finançar.

No deixeu passar l’oportunitat i financeu la compra del vostre habitatge a Barcelona de la mà dels millors experts.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Comprar per viure a Barcelona, un valor segur.
Comprar per viure a Barcelona, un valor segur.
Comprar per viure a Barcelona, un valor segur.
Comprar per viure a Barcelona, un valor segur.
Comprar per viure a Barcelona, un valor segur.
Banco de España Eurosistema
registro intermediarios de crédito inmobiliario Número D162