Demanar una hipoteca a Barcelona

3 juliol, 2017 | Pau A. Monserrat

Last Updated on 6 anys by Pau A. Monserrat

Entrem de ple en l’últim semestre de l’any 2017 amb un panorama hipotecari molt esperançador . Demanar ara una hipoteca amb l’ajuda dels experts d’Hipoteca Plus té moltes probabilitats d’èxit si el nostre perfil econòmic és solvent. Funcionaris, treballadors amb contracte indefinit i bona vida laboral, autònoms amb un negoci que hagi ressorgit amb força de la crisi i famílies amb estalvis suficients són bons candidats a aconseguir les millors hipoteques del mercat.

Experts hipotecaris

Els professionals d’Hipoteca Plus tenen tots els elements que els cal per ser líders hipotecaris a Catalunya:

  • Una experiència dilatada en tramitació d’hipoteques; fa més de deu anys que gestionen finançament a Barcelona.
  • La formació necessària per assessor el client abans, durant i després de la signatura del préstec hipotecari. Coneixen en profunditat el mercat bancari, d’una banda, i l’immobiliari, de l’altra banda. Disposem d’advocats i economistes especialitzats en banca que són capaços de solucionar qualsevol problema que aparegui durant el procés hipotecari.
  • Coneixements i capacitat per dur a terme la negociació amb els bancs, cosa que suposa un as a la màniga del client, que per si sol, sense haver contractat els serveis d’Hipoteca Plus, no tindria.
  • Compliment escrupolós de la lletra i l’esperit de la Llei 2/2009 que regula la intermediació hipotecària. Aquesta normativa estableix l’obligació de lliurar la documentació sobre l’empresa i els honoraris que cobra al client abans de ser contractada (transparència documental). Un broker, a més, ha d’estar donat d’alta a Consum i tenir subscrita la preceptiva assegurança de responsabilitat civil.

Són, en definitiva, la mena d’intermediaris hipotecaris del futur de qui parlo en aquest vídeo:


Característiques dels préstecs hipotecaris

Si ens fixem en les estadístiques sobre hipoteques que proporciona l’Institut Nacional d’Estadística (INE) observem que, a juny de 2016, les comunitats en què es prestava més capital per constituir hipoteques sobre habitatges eren la de Madrid (608,1 milions d’euros), Catalunya (559,7 milions) i Andalusia (504,8 milions). A Catalunya, només durant el mes de juny de 2016, es van registrar 4.161 hipoteques, amb un increment anual impressionant del 51,1 %. Atenent a l’import total que es va prestar, 559,7 milions d’euros —xifra que va representar un increment anual del 72,7 %—, quedava encara més clara la millora del mercat hipotecari.

L’import mitjà de les hipoteques que es van signar a tot Espanya va ser de 112.516 euros, amb una taxa d’interès mitjana del 3,24 % i un termini d’amortització mitjà de 22 anys. Si un client contractés una hipoteca amb aquestes condicions, pagaria una quota mensual de 597 euros. A Hipoteca Plus firmen hipoteques en condicions bastant més bones que la mitjana.

Pel que fa al càlcul de la taxa d’interès, en el període de temps esmentat es va consolidar la tendència a l’alça de la taxa fixa, tot i que les hipoteques amb taxa variable encara representaven el 76,6 % del total. És de gran importància que el client entengui el sistema d’amortització francès que es contracta normalment, un sistema que, malgrat dir-se “de quota constant”, suposa una quota que canvia —segons l’evolució de l’euríbor— quan es revisa la hipoteca al cap d’un any o d’un semestre.

 

Demanar una hipoteca a Barcelona

Si us prepareu a demanar una hipoteca, tingueu ben presents aquests consells:

  • No signeu la primera hipoteca que us ofereixi el banc: recorreu a professionals independents que us presentaran les millors hipoteques fixes i variables que hi ha al vostre abast.
  • Depenent de com plantegeu l’operació, pot ser que el banc us denegui el préstec i perdeu una oportunitat d’or. Hipoteca Plus sap quan convé aportar avaladors o dobles garanties, quants estalvis necessitareu tenir o quina taxació és factible a la zona; en definitiva, maximitzen les vostres possibilitats d’èxit a partir dels coneixements pràctics del finançament immobiliari.
  • Quan aneu a firmar davant del notari ja no és el moment de resoldre els vostres dubtes. Un expert us ha d’haver pogut assessorar abans perquè el dia de la signatura, simplement, confirmeu les condicions de la hipoteca que ja teniu ben clares.

Per demanar hipoteca a Barcelona, que no falti mai formació ni informació. I millor encara si contracteu un bon expert independent.

No hay etiquetas asociadas a esta publicación.