Els beneficis de tenir una assegurança de vida i llar combinada

5 juny, 2024 | M Aparicio

Si combinem les nostres assegurances de vida i de llar, que són les principals assegurances que es sol·liciten en contractar una hipoteca, podem aconseguir importants beneficis. Existeixen en el món de les assegurances conceptes semblants per parlar d’assegurances combinades com els packs multisegurs o assegurances multiprotecció.

Els packs multisegurs són una sèrie d’assegurances contractades amb la mateixa asseguradora de forma conjunta i les assegurances multiprotecció les entenem com una assegurança que engloba diferents riscos.

Però en aquest article parlarem només de l’assegurança de vida i de llar combinada.

La costum de contractar assegurança per assegurança

Generalment estem acostumats a contractar les assegurances de forma separada, independents unes de les altres i fins i tot amb diferents companyies. Sens dubte això pot comportar desavantatges econòmics, perdre beneficis o ofertes i també pot arribar a ser bastant feixuc en moments difícils haver de descobrir amb quina companyia hem de resoldre el problema.

Què és una assegurança de vida i llar combinada?

Quan parlem de l’assegurança de vida i de llar combinada ens estem referint a una sola pòlissa que integra les cobertures de vida amb les de llar en un sol contracte. En altres paraules, en comptes de comptar amb dues pòlisses, ambdues queden unificades en una sola, quedant d’aquesta manera simplificada la gestió i el pagament de les primes.

Sens dubte, la combinació ajuda a personalitzar i flexibilitzar de forma més fàcil i eficient per al client la pòlissa d’assegurança i de llar. Depenent de les circumstàncies i desitjos de cada persona o família pot ser que se li vulgui donar una cobertura major a la llar o crear unes cobertures més completes per a l’assegurança de vida.

O gràcies a la combinació, fàcilment ambdues assegurances queden millorades i més completes. La companyia asseguradora ens proporcionarà la informació de les avantatges que comporta la combinació de ambdues assegurances.

En definitiva, la pòlissa combinada de llar i de vida pot oferir-te un important grau de personalització, seleccionant el grau de cobertura que necessites per a cada component, ajustant-lo a les teves necessitats i circumstàncies personals. Així podràs evitar haver de pagar per cobertures que no et siguin necessàries, alhora que poses el focus o l’accent en la protecció adequada o on més la puguis necessitar.

A més, pots comparar les diferències entre contractar de forma combinada o de forma separada l’assegurança de llar i de vida amb la mateixa o una altra companyia i finalment prendre la millor decisió.

Les avantatges de l’assegurança de vida i llar combinada

Si contractem de forma combinada l’assegurança de llar i la de vida, que poden ser considerades com dues assegurances molt importants, segurament comptarem amb significatius beneficis i avantatges en forma d’ofertes i promocions. També comptarem amb l’avantatge de tenir a la nostra disposició una persona o grup de persones de confiança amb qui tractar qualsevol dubte o problema que guardi relació amb qualsevol de les dues assegurances.

Hauràs de fer un sol pagament per ambdues assegurances.

Els beneficis financers de tenir l’assegurança de vida i llar combinada

Estalvi de primes

Sens dubte és el primer que ens ve al cap l’estalvi econòmic que ens pot suposar l’assegurança combinada. En contractar un pack, les companyies solen ser generoses i oferir descomptes especials i importants. D’aquesta manera maximitzem el nostre pressupost sense haver de perdre cobertures.

Facilitats burocràtiques

Si només tenim una pòlissa per a l’assegurança de llar i l’assegurança de vida, només haurem de realitzar la gestió d’un pagament anual o mensual. No haurem d’estar pendents de ambdós pagaments sinó d’un sol. Moltes vegades ocorre que una assegurança ens venç un determinat mes i una altra assegurança ho fa en un altre mes diferent. Això pot provocar-nos oblidar o sobresalts econòmics.

L’assegurança combinada evita aquestes complicacions i pots així gestionar més fàcilment les teves finances. Com t’hem comentat, els tràmits i la burocràcia es redueixen amb la pòlissa combinada.

La tranquil·litat proporcionada pels segurs com a estil de vida

Viure amb tranquil·litat, reduir el nostre estrès és adoptar un estil de vida saludable, almenys a nivell emocional, que ja és molt important. Saber que tant la nostra vida com la nostra llar estan assegurades ens ha de proporcionar una bona tranquil·litat, que com sol dir-se, no té preu.

Desafortunadament la vida és imprevisible i sí arriben moments difícils com un robatori, un incendi o una malaltia greu, el fet de saber que ens trobem tant nosaltres com els nostres éssers estimats coberts per la pòlissa combinada de vida i llar ens alliberarà de la gran preocupació de la falta de finances.

I sens dubte aquest suport econòmic ens ajudarà a superar aquestes èpoques adverses o circumstàncies complexes que podem travessar.

Casos particulars en els quals resulta beneficiós l’assegurança combinada de llar i de vida

Existeixen diferents casos on resulta més evident adonar-se del benefici que comporta tenir una assegurança de vida i de llar combinada. Per exemple:

Famílies amb descendents

Si la família compta amb fills, l’assegurança de llar i vida combinada resulta ideal. Ofereix la seguretat que, davant una tragèdia, els nens es trobaran coberts financera i tampoc hauran de preocupar-se per la pèrdua del seu llar. Podran continuar amb el seu estil de vida i amb la seva educació.

Més seguretat per als propietaris de vivendes hipotecades

Si hi ha deute hipotecari, en cas de defunció, la família pot mantenir el seu llar amb l’habitatge ja pagat. Això sens dubte ajudarà a superar financera i emocionalment la tragèdia d’haver sofert una pèrdua.

Les regles d’or a l’hora de contractar una assegurança

Les regles d’or que ara et vam a oferir des de Hipoteques Plus, serveixen per a qualsevol assegurança i per tant també et resultaran útils per a l’assegurança de vida i de llar combinada.

No contractis cobertures innecessàries, estudia cadascuna d’elles, perquè algunes d’elles segons les teves circumstàncies no et seran mai útils i si no les descartes pagaràs més per res.

Estigues atent a la lletra petita, als límits, als períodes de carència, a les exclusions, recorda que el dimoni es troba en els detalls.

No miris només la part econòmica de la pòlissa. Has de valorar el preu i les cobertures que ofereix la pòlissa, de forma conjunta.

Si contractes una assegurança només perquè és molt econòmica quan realment arribis a necessitar-la et podràs portar la trista sorpresa que t’ajudarà ben poc.

Avui en dia proliferen els honey pots, assegurances que resulten ser extremadament econòmiques però que deixen moltes cobertures descobertes.

Compara diferents opcions i companyies amb la finalitat de trobar aquell producte que millor s’adapte a les teves necessitats i per descomptat al teu pressupost.

Revisa la teva pòlissa periòdicament. Les situacions i circumstàncies personals són canviants i pot ser que necessitis reajustar les teves cobertures. T’evitaràs així males sorpreses.

Altres articles que et poden interessar

Què és el continent i què el contingut en l’assegurança de llar?