Hipoteques 2017 a Barcelona

4 juliol, 2017 | Pau A. Monserrat

Last Updated on 6 anys by Pau A. Monserrat

Com trobar la millor hipoteca el 2017 a Barcelona?

Una pregunta agosarada, si tenim en compte que  acabem d’entrar en l’any 2017, certament. No obstant això, sota el títol de “Hipoteques 2017 a Barcelona” podem analitzar multitud de senyals que ens permetran esbrinar com  seran les condicions i els requisits de les hipoteques durant aquest nou any. Si busqueu una hipoteca adaptada a les vostres necessitats i possibilitats, us aconsello començar sol·licitant informació sense compromís als experts hipotecaris d’Hipotecas Plus en aquest enllaç.

Les millors hipoteques 2017 a Barcelona seran, des d’un determinat punt de vista, una mica pitjors que les del 2016, si tenim en compte les taxes d’interès fixes d’algunes ofertes de l’any anterior. Pel que fa a la competència en taxes d’interès variables, l’euríbor més l’1 % seguirà sent la referència que separi les millors hipoteques de les no tan bones. Potser hi haurà moviments que acostaran els millors diferencials al 0,90 %, però no és previsible que durant el 2017 baixin més enllà d’aquesta referència.

A més, hi ha altres variables que cal considerar, que empenyen a favor d’aquelles persones que s’hipotequin pròximament: les exigències dels bancs a l’hora d’aprovar els préstecs hipotecaris es relaxaran una mica respecte dels filtres, més que severs, dels departament d’anàlisis.  Si avui dia un client ho té veritablement difícil per aconseguir una hipoteca al 100 % de compravenda a Barcelona —i més difícil encara si pretén que el finançament inclogui les despeses—, durant l’any 2017 es podrà firmar una hipoteca amb menys estalvis. En qualsevol cas, no és recomanable demanar una hipoteca sense tenir gens d’estalvis, perquè ens cal mantenir algun coixí financer en compte corrent pel cas que se’ns presenti algun mes dolent en qüestió d’ingressos. Les hipoteques s’han de pagar durant decennis, i això comporta assumir compromisos de manera responsable i prudent.

Condicions de les hipoteques 2017

Tal com ja hem esmentat, l’any 2017  ens depara, possiblement, un lleuger empitjorament en relació amb les millors hipoteques de taxa fixa que es van signar durant els últims mesos de 2016. Evolucionant des de taxes nominals de l’1,80 % per als perfils econòmics més solvents, considero que a les ofertes es generalitzaran les taxes fixes nominals per damunt del 2 %, la frontera a la baixa fixada. Entre les raons d’aquest lleuger empitjorament de les ofertes hipotecàries hi ha  la prevista remuntada de taxes al començament de la presidència de Donald Trump als Estats Units, a més de factors com la relativa millora de la situació financera dels bancs, que reduirà la seva necessitat de generar ingressos a curt termini en detriment de la seva fortalesa a mig i a llarg termini. En qualsevol cas, el 2017 serà un bon any per demanar una hipoteca de taxa fixa a Barcelona.

Pel que fa als préstecs hipotecaris a interès variable, amb tota probabilitat es mantindran al voltant de l’euríbor més l’1 %, amb hipoteques més barates per a clients amb perfils determinats, com ara funcionaris o famílies amb estalvis.

Requisits de concessió d’hipoteques a Barcelona

Si la millora econòmica es manté i es propaga a la classe mitjana, amb una reducció sostinguda de l’atur i una estabilitat creixent de l’ocupació, la banca reduirà una mica les exigències per concedir crèdit hipotecari. No preveiem que sigui fàcil aconseguir una hipoteca el 2017, però sí que serà una mica menys difícil que el 2016. Sempre que tingueu estabilitat en els ingressos, ja sigueu funcionari, empleat fix o empresari amb anys de negoci a les espatlles i un nivell d’ingressos suficient, les possibilitats de firmar un bon préstec hipotecari augmentaran. El volum d’estalvis que caldrà aportar a l’operació, avui molt important, pot ser que baixi per assumir només les despeses o una mica menys: el 100 % d’hipoteca estarà una mica més a l’abast de l’hipotecat mitjà.

Hipoteques 2017 a Barcelona: considera seriosament contractar els serveis dels experts d’Hipotecas Plus. Aquest és el meu consell.

No hay etiquetas asociadas a esta publicación.