Invertir a través d’hipoteques: Una estratègia intel·ligent i rendible

13 desembre, 2023 | M Aparicio

Actualment vivim en una societat molt complexa, dinàmica i en constant canvi on també les oportunitats d’inversió es multipliquen i es sofistiquen. Un dels mitjans d’inversió que destaquen en el panorama financer actual és la hipoteca.

Des d’Hipotecas Plus, tractarem el tema d’hipotecar-se per invertir, la millor idea.

Et proporcionarem informació i un exemple pràctic en relació a la idea de contractar una hipoteca com a estratègia d’inversió.

Condicions per a una inversió rendible

La rendibilitat d’una hipoteca com a inversió va més enllà de xifres; requereix una visió clara del panorama financer. Abordem minuciosament les condicions que converteixen una hipoteca en una inversió veritablement pròspera.

Preu per sota del mercat

Aquest és el primer punt de la nostra estratègia de signar una hipoteca com a mitjà d’inversió i, com tot primer punt, resulta fonamental.

Es suposa que si estàs en el pla d’invertir diners, i vas a utilitzar l’estratègia de la hipoteca, és perquè gaudeixes de certs estalvis i d’una bona salut financera. Has d’actuar amb prudència, intel·ligència i mesurant bé cadascuna de les teves decisions.

Tingues en compte que la inversió immobiliària és com una partida d’escacs, cada decisió compta i molt.

Així doncs, a l’hora d’escollir l’habitatge a comprar hauràs de tenir en compte aquestes idees:

Trobar un habitatge identificant un preu per sota del mercat.

D’aquí la importància de ser prudent i pacient.

Si no apareix ara mateix l’oportunitat has de saber esperar.

No hem de sentir pressa, ja que aquesta pot arruinar una bona oportunitat que pot aparèixer de sobte a curt termini.

Segueix la regla de les tres E (EEE)

Espera, Estima i Executa l’acció, en aquest cas, la compra d’una bona oportunitat immobiliària.

  1. Esperes una bona oportunitat, estudiant les ofertes que ja existeixen i aquelles que van sorgint.
  2. Estimes o calcules la teva possible rendibilitat.
  3. Finalment, després d’un estudi exhaustiu i en profunditat, la compres com a oportunitat d’inversió.

Estudiar de manera detallada el potencial de creixement.

La localitat de la teva vivenda és un factor molt important que determinarà sens dubte l’èxit o no èxit de la teva inversió hipotecària. Si per exemple adquireixes una vivenda en un lloc pintoresc i amb atractiu turístic, a un bon preu, pot ser una excel·lent jugada mestra d’inversió.

Per contra, si inverteixes en una localitat menys afortunada, que estigui experimentant un declivi en termes de desenvolupament econòmic o demanda immobiliària, les possibilitats de rendiment en la teva inversió poden reduir-se dràsticament, arribant a ser les teves possibilitats d’èxit ben escasses.

Tenir molt en compte la demanda turística sostinguda

Aquest és també un punt crucial.

Si la demanda turística es circumscriu a un únic període estacional, la teva vivenda no serà tan valuosa com una altra que sempre tingui atracció turística.

Si per exemple vols obtenir rendiment de la teva propietat, a través del lloguer, no podràs aconseguir una rendibilitat continuada i potser no et compensarà el temps en què la teva vivenda sí que estigui demandada. No obstant això, si trobes un lloc amb constant atracció turística, amb la teva vivenda destinada a la inversió segurament gaudiràs de forma sostinguda de rendibilitat.

Estudi en profunditat de l’immoble a hipotecar

No compres una vivenda a la lleugera i estudia de forma exhaustiva diversos punts.

Des de Hipotecas Plus, et proposem les següents característiques a considerar respecte la vivenda destinada a hipotecar com a estratègia d’inversió.

Ubicació:

El millor és que la teva nova propietat es trobi estratègicament situada a prop de serveis, transport i comerços, en un veïnat segur amb potencial de creixement.

Estat de la propietat:

És important que la vivenda hagi passat una inspecció exhaustiva, i que no tingui problemes estructurals, amb un bon historial de manteniment i que tingui una bona qualitat en la seva construcció.

Característiques de la propietat:

Una bona i funcional distribució amb instal·lacions modernes fan que la propietat sigui més atractiva. És important que compti amb potencial de millora o ampliació en el futur.

Reformes i actualitzacions:

Assegura’t que s’hagi registrat un historial de renovacions recents, complint amb les normatives locals i millorant significativament el valor de la propietat.

Comoditats addicionals:

Com més comoditats i instal·lacions tingui la vivenda, més rendiment li podràs treure. Et donem alguns exemples que li donaran molt d’atractiu a la teva vivenda: comptar amb funcionalitats com ascensor, connexió a serveis digitals com Netflix, Wifi d’alta velocitat, un espai per a una àrea de treball amb ordinador, bon mobiliari…

Potencial de lloguer:

És molt important que la propietat presenti una alta demanda de lloguer a la zona. Obtenir rendibilitat a través del lloguer de la teva nova propietat pot arribar a ser una estratègia d’inversió molt exitosa.

Escollir una bona hipoteca per millorar la teva inversió

Aquest segon punt també resulta crucial per a una inversió exitosa. Si no aconsegueixes una bona hipoteca, amb condicions atractives, l’èxit amb la teva hipoteca com a instrument d’inversió, serà molt complex.

És molt important triar una hipoteca amb el tipus d’interès el més baix possible.

Pots aconseguir actualment hipoteques fixes per una taxa del 3,5% i d’hipoteques variables referenciades a l’Euríbor amb un diferencial del 0,50%.

Et recomanem que acudeixis a un bròker hipotecari, per aconseguir les millors condicions del mercat hipotecari. Nosaltres, Hipotecas Plus estem constituïts com a bròker hipotecari, i et podem oferir una ajuda valuosa aconseguint la millor hipoteca personalitzada per a tu.

T’acompanyarem en tots els passos, t’ajudarem a evitar errors i t’aconseguirem les millors condicions hipotecàries, com, per exemple, una finançament del 100% del valor de taxació i una TAE molt interessant.

Exemple pràctic detallat d’hipotecar-se per invertir, la millor idea: inversió estratègica a Sitges.

Posarem com a exemple la compra d’un apartament a Sitges amb una hipoteca al 4,5%. Quotes mensuals de 500 euros. L’apartament a Sitges el destinarem al lloguer a turistes, generant ingressos de 900 euros al mes.

L’apartament el podem millorar dotant-lo de comoditats i funcionalitats noves, si no disposa d’elles: espai d’estudi amb ordinador, connexió a plataformes digitals com Netflix, HBO o Amazon Prime (si té vàries millor), connexió Wifi, etc. Aquestes atractives característiques les podràs fàcilment rendibilitzar ja que et permetran llogar la teva propietat a un preu més alt.

Després de descomptar les despeses com neteja, serveis comunitaris i manteniment, no només cobrirem els costos, sinó que obtindrem un extra de diners tots els mesos.

L’habitatge serà cada cop més teu i menys del banc

Podràs aconseguir una rendibilitat mes a mes. Aniràs pagant la teva hipoteca amb els diners obtinguts del lloguer i l’apartament serà cada cop més teu i menys del banc.

Hem triat Sitges en el nostre exemple per ser una inversió estratègica. Sitges és una joia costera coneguda pel seu encant pintoresc i atractiu turístic. Compleix amb tots els punts que hem explicat anteriorment: la demanda turística és constant, les infraestructures ben desenvolupades i el seu potencial de creixement fan de Sitges una elecció excepcional.

Les quotes mensuals de la hipoteca, com hem esmentat d’uns 500 euros, es veuen fàcilment compensades per un sòlid mercat de lloguer turístic. Amb tarifes de lloguer que ronden els 900 euros mensuals, la inversió pot cobrir fàcilment els costos i aconseguir un excedent extra d’ingressos mes a mes.

A través del portal idealista, pots veure com es troba el panorama immobiliari a Sitges.

Des del portal pots ordenar les vivendes segons diferents paràmetres, com rellevància, recents incorporacions al portal immobiliari o també podràs ordenar les vivendes des de les més barates a les més cares.

Hem triat Sitges, però pots triar moltes altres localitats interessants i atractives per trobar una bona oportunitat d’inversió a través de la hipoteca: Castelldefels, Ronda, Altea, Cadaqués, Frigiliana, Valldemossa, Comillas, Cudillero, Begur, Alcúdia, Peníscola, …

Si sents la convicció que a través de la hipoteca pot ser una gran idea d’inversió, endavant! Intenta tenir en compte tota la informació que t’hem proporcionat. Esperem, des de Hipotecas Plus, haver-te estat d’utilitat.