Pla estatal d’ajuda a l’habitatge 2018

Pla estatal d’ajuda a l’habitatge 2018

5 febrer, 2018 | Antonio Beltrán


Last Updated on 4 anys by Antonio Beltrán

Aquest primer trimestre de 2018, en principi, entra en vigor el pla estatal d’ajuda a l’habitatge, que tindrà vigència fins a l’any 2021. Si heu decidir comprar o llogar un habitatge us pot ser d’interès.

El pla preveu quatre tipus d’ajudes:

1. Per a la compra, en el cas de joves de menys de trenta-cinc anys, o per al lloguer, sense límit d’edat. Els ingressos de la persona sol·licitant han de ser inferiors a tres vegades l’IPREM (indicador públic de renda d’efectes múltiples)

Ajudes a la compra: amb un límit màxim de 10.800 €, sense superar el 20 % del preu de l’habitatge.

Ajudes al lloguer: poden arribar fins al 40 % del preu del lloguer, per a lloguers situats entre els 600 € i els 900 € com a màxim, sempre que estigui justificat. Se’n beneficiaran les persones que no guanyin més de 532,51 € en catorze pagues.

2. Ajudes directes per a l’adequació d’instal·lacions comunes per a persones més grans de seixanta-cinc anys, amb una duració de fins a tres anys.

3. Ajuda a la concessió de préstecs bancaris amb finalitats de rehabilitació, regeneració i renovació, tant en àrees urbanes com rurals.

4. Subvencions a promotores que tenen com a objectiu la rehabilitació i la regeneració urbanística, amb ajudes de fins al 40 % per edificar pisos de lloguer i de fins al 60 % si la intervenció millora l’eficiència energètica dels habitatges.

En aquest PDF trobareu més informació desenvolupada. 

 

Servirà per alguna cosa aquest pla? És adequat?

Penso que, d’entrada, tindrà com a efecte que pugi el preu del habitatge, i en conseqüència beneficiarà els propietaris que vulguin vendre o posar en lloguer el seu immoble. Amb aquestes mesures es distorsionarà la capacitat d’endeutament de les persones que es proposen comprar o llogar.

L’ajuda a la compra s’hauria de fer sobre preus concrets, com si fos protecció oficial, la qual cosa evitaria l’especulació i que s’apugin els preus. Cal que es determini sobre la ratio d’endeutament, per evitar la injustícia que hi tinguin més possibilitats d’accedir aquelles persones que disposen de més mitjans perquè reben el suport econòmic dels seus familiars.

També considero que, en alguns casos, seria preferible que l’Administració oferís avals per a la hipoteca o el lloguer, més que no pas una ajuda directa. La raó és la precarietat en què es troben molts joves amb contractes temporals o de mitja jornada.
11 respostes a “Pla estatal d’ajuda a l’habitatge 2018”

  • Bon dia Joan,
   Com en tot es posa uns límits. Si bé t’informo que encara la llei no està en vigor i que amb el nou govern socialista potser les coses canviïn.

 1. Si jo tinc 36 anys i no entenc com limitan la compra els 35 anys. Jo tot just ara començo a tenir una feina de lo meu fixe estable amb un sou prou raonable i ara miro en comprar una vivenda. Però no tinc accés ajudes per l’edat.

 2. Com s h de solicitar l ajut de compra de vivenda? La compra ha de ser en un municipi que hi hagi menys dr 5000 habitants???

  • Bon dia Cristina.
   Per una banda et recomano que vagis als serveis socials del teu municipi on et facilitaren totes les dades i per altre podràs solicitar la ajuda.

  • Bona tarda Eva,
   Per demanar aquest ajut hauràs de dirigir-te a les conselleries o departaments d’habitatge de la comunitat autònoma.En el vostre cas ho demanas aquí http://habitatge.gencat.cat/ca/inici/index.html
   Podran accedir a subvencions de lloguer; fins al 40% del lloguer mensual, que ha de ser inferior a 600 euros. Només en ciutats on els preus de mercat estan molt alts, (Madrid o Barcelona, ??entre d’altres) es farà excepcions i es permetrà que la quantia del lloguer arribi als 900 euros, en aquests casos la quantia de l’ajuda és del 30%.
   Salutations,

 3. Doncs jo penso que aquestes mesures d’accés a ajuts de compra, són discriminatòries i violen els drets fonamentals.

  • Hola Noèlia, trobo interessant el teu comentari, si us plau pots compartir perquè consideras que són discriminatòries.

 4. Hola,
  Per qüestió de feina de la meva parella, i per logística familiar ja que jo tinc una minusvalia reconeguda d’un 40% i que em limita el dia a dia, ens veiem condicionats a comprar una vivienda (la més barata que hem trobat), el més aprop possible de la feina, escola i institut pels nostres fills. Ella té 38 anys i jo 41, no entrem dins l’edat de les ajudes però és que en realitat no ens podem permetre un lloguer a la zona i no trobem finançament per la compra tot i ser el més barat i pròxim que hem trobat. Com ho podem fer per sortir endavant?

  • Hola Albert,
   Primer anem a mirar si us podem ajudar amb la hipoteca. Si us plau cumpliementa el formulari que et adjunt i em pondre en contacte amb tu.
   Si veiem que no és possible l’altra opció és anar a l’ajuntament i sol·licitar ajuda als assistents socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Pla estatal d’ajuda a l’habitatge 2018
Pla estatal d’ajuda a l’habitatge 2018
Pla estatal d’ajuda a l’habitatge 2018
Pla estatal d’ajuda a l’habitatge 2018
Pla estatal d’ajuda a l’habitatge 2018
Banco de España Eurosistema
registro intermediarios de crédito inmobiliario Número D162