Quatre requisits perquè us concedeixin la hipoteca en 2020

30 desembre, 2019 | Antonio Beltrán

Quatre requisits perquè us concedeixin la hipoteca el 2017 si sou funcionari, indefinit, autònom o temporal

En la meva experiència professional veig sovint dues circumstàncies en què es troben els clients a l’hora de plantejar-se sol·licitar una hipoteca:

 1. Estic segur que “el meu banc” em concedirà la hipoteca (ehem).
 2. No estic tan segur que “el meu banc” en concedeixi la hipoteca.

En tots dos casos la primera cosa que us caldrà és conèixer quins requisits us demanarà el banc per concedir-vos la hipoteca i quins requisits demanen els altres bancs. També podeu recórrer a nosaltres (www.hipotecasplus.com) i en un tres i no res visiteu tots els bancs

Aquests són els requisits perquè el banc us concedeixi la hipoteca:

 1. Tenir contracte laboral fix. Si teniu contracte temporal de treball, els bancs únicament són més flexibles amb els interins que treballen per a l’Administració pública.
 2. Antiguitat a l’empresa d’entre un i dos anys com a mínim. En el cas dels autònoms cal que hagin complert almenys dos anys com a tals. Us deixo aquí [https://www.hipotecasplus.es/hipoteca-para-autonomos/] un enllaç a un article que vaig escriure temps enrere sobre els autònoms, i que està plenament vigent.
 3. Que la quota a pagar no superi el 40 % dels vostres ingressos. Exemple: guanyeu 1.500 € al mes —el 40 % d’aquesta quantitat són 600 €. Aquest és el nivell d’endeutament màxim que us permetrà un banc per pagar una hipoteca, ja sigui amb préstecs en general o amb una hipoteca i un préstec. Com es calcula? El banc mirarà, primer de tot, si podeu pagar una hipoteca a la taxa d’interès actual, que és tan baixa. Imagineu-vos que heu trobat un pis “súper meravellós” que val 120.000 €; calculant la hipoteca al 2 % d’interès a trenta anys pagaríeu cada mes 443,54 €. En aquest cas en teniu de sobres i pagueu perfectament la hipoteca! Però ¿i si, amb l´entrada del nou Euribor aquest comença a pujar i amb el temps es planten en un 4,5 %, quina quota pagaríeu? Doncs una quota de 608,02 €, amb la qual sobrepassaríeu lleugerament la línia vermella del 40 %. Aquí el banc, amb seguretat, us concediria la hipoteca. Calculadores: la de Plus , la del Banc d´Espanya. Si bisques tranquil.litat el recomanable és contractar una hipoteca a tipos fix.
 4. Quant aporteu a la compra? Almenys hi heu d’aportar les despeses d’escriptura de la compra i de la hipoteca. Que, orientativament, són d’un 10 % per a les persones més joves de trenta-dos anys i que guanyin més de 30.000 € bruts a l’any, i d’un 12 % per a les persones més grans de trenta-dos anys. Com més aporteu a la compra, millors condicions podreu exigir al banc. I si no teniu diners estalviats? Llavors només us queden dues alternatives perquè el banc us concedeixi la hipoteca. Una és aportar un aval sobre un pis pagat lliure de càrregues, i l’altra, un pèl més complexa però no inassolible, que trobeu un pis amb prou metres i un preu molt bo perquè us el valorin per un import superior.

Passos per a la concessió de la hipoteca

 1. Recopilar tota la documentació que exigeixen els bancs. Una vegada lliurada, triguen entre tres i quinze dies a respondre si decideixen o no concedir-vos la hipoteca.
 2. Un cop passat el primer filtre anem pel segon. En aquest el banc us demana que feu una taxació bancària. El banc anuncia que us concedeix la hipoteca sempre i quan l’immoble es valori per un import determinat. Si surt el valor indicat pel banc, ja només queda fixar la data de signatura.

Podem oferir el 100 % del preu de l’habitatge i el 100 % més despeses.

 • Als funcionaris entre el 90% i el 100 % del preu de compra al 80 % de taxació.
 • Als indefinits i autònoms fins al 90% de el preu de compra
 • Per als qui no han estalviat tenim dues opcions. En primer lloc, segur que us concedeixen la hipoteca si aporteu un aval sobre un pis pagat. O, com a condició alternativa, si el pis que compreu es valora molt bé, de manera que us dona marge per cobrir el preu i les despeses. Això seria al 80 % de taxació.

Espero que l’article us hagi agradat. Si teniu qualsevol pregunta, no dubteu a escriure’ns o en demanar la vostre hipoteca.

No hay etiquetas asociadas a esta publicación.