Demanar una hipoteca a Barcelona

24 juny, 2020 | Toni Real

Malgrat la incertesa vinculada a la pandèmia de COVID-19, les operacions hipotecàries continuen en marxa, ja que l’adquisició d’un habitatge és una de les decisions més importants de la nostra vida. L’elevat preu dels lloguers a Barcelona fa que comprar-se un habitatge sigui una opció que val la pena estudiar de molt a prop si complim uns requisits mínim i disposem de capacitat de pagament.

Els últims anys han anat variant molt les condicions que exigeixen els bancs per concedir una hipoteca. Aquí teniu, de manera orientativa, els requisits bàsics perquè us concedeixin una hipoteca a Barcelona:

1.- Tenir un contracte fix. En el cas de contractes temporals amb les administracions públiques també és possible aconseguir una hipoteca, però cada cas s’ha d’estudiar per separat.

2.- Antiguitat a l’empresa d’un o dos anys com a mínim, depenent de l’entitat bancària; en el cas dels autònoms l’antiguitat haurà de ser almenys de dos anys.

3.- Que la quota a pagar no superi un 35-40 % dels ingressos demostrables.

4.- Disposar almenys d’un 10 % del valor de la compra, ja que les hipoteques que ara mateix s’estan concedint acostumen a estar al voltant del 80-90 % del valor de taxació. En el cas dels funcionaris sí que és possible negociar una hipoteca del 100 %, però també cal estudiar cada cas en particular, perquè la situació financera concreta del sol·licitant serà rellevant a l’hora que el banc aprovi o no l’operació.

Estar al dia en el pagament d’altres deutes

A la hora d’engegar la cerca d’una hipoteca ens hem d’assegurar de no haver estat inclosos en cap fitxer de morosos ni de tenir deutes amb Hisenda o la Seguretat Social. Si es dona algun d’aquests casos, haurem de cancel·lar el deute si podem, o consultar amb el nostre broker hipotecari la possibilitat de reunificar els deutes mitjançant un préstec. El broker estudiarà tota l’operació en conjunt amb l’objectiu de trobar la solució menys costosa per a nosaltres.

No apurar al màxim

Si esteu buscant una hipoteca de taxa variable, haureu de tenir en compte que ara mateix l’euríbor està molt baix, i que, si s’apuja els anys a venir, l’augment es veurà reflectit en la quota mensual a pagar. Així doncs, convé no agafar-se els dits amb la quantitat mensual i deixar-nos un petit marge de maniobra. La passada crisi del 2008 ja va demostrar els efectes devastadors de les pujades molt fortes de l’euríbor, de manera que haurem de saber a què ens exposem i ser previnguts si firmem ara una hipoteca amb taxa variable.

Quines hipoteques gestionem a Barcelona?

A Hipotecas Plus (Soluciones Hipotecarias, SLU) som intermediaris de crèdit immobiliari independents de qualsevol entitat bancària i en procés de registre al Banc d’Espanya. Com a experts hipotecaris, coneixem totes les hipoteques que ofereixen tots els bancs, i així podem buscar i trobar la que més bé s’adapti a les vostres necessitats.

No cobrem honoraris a menys que acabeu signant alguna de les ofertes que us presentarem d’acord amb el vostre perfil. Us assessorem des del mateix començament de la cerca de la vostra hipoteca, us ajudarem a recopilar la documentació necessària i us guiarem fins al moment de la signatura i el lliurament de les claus. Estareu assessorat en tot moment per un broker hipotecari que s’encarregarà de resoldre tots els vostres dubtes i de vetllar pels vostres interessos davant dels bancs.

Som experts a analitzar les hipoteques fins al detall més petit, a fi i efecte d’evitar sorpreses desagradables als nostres clients. Aquí teniu un petit resum de la mena d’hipoteques que estem aconseguint per als nostres clients, depenent de les diferents situacions financeres i laborals:

–Indefinits i autònoms: fins al 90 % del preu de compra, sense superar el 80 % del valor de taxació.

–Contracte temporal: si aporteu un aval sòlid, com ara una casa sense càrregues, podeu aconseguir fins al 80 % del valor de taxació.

–Funcionaris: fins al 100 % del valor de compra, amb un màxim del 80 % del valor de taxació.

Si demostreu una estabilitat financera alta, i aporteu un aval sense càrregues, com ara una altra casa, podeu arribar a aconseguir fins al 100 % del valor de compra més les despeses. Demaneu més informació sense cap compromís ni cost omplint aquest formulari.