En quins casos pot pujar el cost d’una hipoteca amb interès fix?

18 febrer, 2018 | Antonio Beltrán

Last Updated on 6 anys by Antonio Beltrán

Doncs sí, les quotes de les hipoteques amb taxa d’interès fixa poden subir! I això encara que hàgiu pactat una taxa fixa per a tota la vida, perquè també, gairebé sempre, haureu pactat unes vinculacions que, si no les compliu, faran que pugi la taxa d’interès.

La majoria de les hipoteques es concedeixen amb una taxa d’interès que es pot reduir si contracteu alhora una sèrie de productes complementaris: allò que es denomina vinculacions, que bonifiquen la taxa d’interès. Els exemples més habituals d’aquestes vinculacions són els següents:

  1. L’assegurança de vida
  2. L’assegurança de la llar
  3. L’assegurança de protecció de pagaments
  4. L’ús d’una targeta de crèdit amb un mínim de consum
  5. La domiciliació de nòmines
  6. La domiciliació de serveis de consums

Tres raons possibles de la pujada d’una hipoteca amb taxa fixa

  1. Prolongació del termini de devolució. De vegades hi ha persones que contracten una hipoteca amb una taxa fixa d’interès que els suposa una quota mensual que al principi poden assumir perfectament, però que passat un temps, i a causa d’algun canvi de circumstàncies, els costa pagar. En conseqüència decideixen sol·licitar al seu banc que els allargui uns anys el termini d’amortització per anar més descansats en els pagaments. Això té com a efecte que el banc els apugi la taxa d’interès. Les hipoteques de taxa fixa més barates són les que tenen un període d’amortització més petit; i, al contrari, les més cares són les que permeten completar la devolució del préstec al cap de trenta anys.
  2. No complir algun compromís vinculat, com ara usar la tarjeta de crèdit i pagar amb ella un determinat mínim de despeses al mes, perquè heu optat per estalviar. Això s’anomena “incompliment de les bonificacions de l’interès”. I de cop i volta us pugen la quota de la hipoteca.
  3. Retards en el pagament de les quotes. Com que també és un incompliment de les condicions del contracte, pot fer que us pugin la taxa d’interès.

Si heu incomplert una vinculació i us han augmentat la hipoteca, més endavant podeu aconseguir que us la tornin a baixar

Tot i que hàgiu pactat la hipoteca amb una taxa fixa d’interès, el banc supervisa cada cert temps que compliu les vinculacions contractades. Si així ho feu, no hi haurà cap problema i us mantindran la taxa. En cas contrari us pujaran el cost de la hipoteca fins que us tornin a fer la revisió, i si aquesta vegada el banc troba que heu complert els compromisos, us baixaran la taxa de nou. Les revisions es poden fer amb periodicitat semestral o anual.

Per conèixer a fons tot el que es relaciona amb les vinculacions, examineu l’article que vam escriure sobre aquest tema.

Si busqueu la hipoteca amb interès fix més barata, adreceu-vos a aquesta pàgina, si us plau.

No hay etiquetas asociadas a esta publicación.