Gestor d’hipoteques

18 març, 2021 | Redaccion Plus Plus

Last Updated on 2 anys by Antonio Beltrán

A l’hora de demanar un crèdit hipotecari al banc per comprar-nos un habitatge, sovint se’ns poden presentar diferents problemes o situacions que ens generin desconfiança o incertesa quan tractem amb el banc. Hi cal afegir que sempre ens sorgiran dubtes sobre si tindrem prou estalvis, si el nostre sou bastarà per cobrir les despeses, sobre quina mena d’hipoteca ens convé més i per quins motius, quins documents em faran falta, que passarà ni no ens la concedeixen, etc. I moltes vegades no trobarem respostes a aquestes preguntes sense ajuda. Davant d’aquestes situacions ens cal tenir un gestor d’hipoteques, que ens facilitarà la presa de decisions.

Què és un gestor d’hipoteques

Es tracta d’una figura que pot ser externa al banc o estar-hi vinculada, que gestiona la hipoteca quan el banc la denega o no ofereix les condicions que necessitem. És un professional que disposa d’un coneixement ampli del mercat hipotecari i que té el respecte de les entitats per la seva feina professional.

Funcions d’un gestor hipotecari

La feina principal del gestor hipotecari és ajudar el seu client a aconseguir la hipoteca que li convé més entre les entitats amb què treballa. Altres funcions del gestor d’hipoteques són:

  • Analitzar bé cada cas per separat, estudiar-lo i comprovar la viabilitat de la sol·licitud corresponent.
  • Resoldre els dubtes que el client tingui en qualsevol moment.
  • Valorar amb el client les diferents opcions que se li presenten, exposant-ne els pros i els contres amb tot luxe de detalls i el contingut de l’anomenada lletra petita.
  • Assessorar-nos sobre la mena d’hipoteca que se adapta més bé a les nostres necessitats, sigui fixa o variable.
  • Acompanyar-nos en cada pas del procés, des del moment de sol·licitud d’informació fins a l’acte de signatura.
  • Gestionar la documentació necessària.
  • Presentar la sol·licitud en el nostre nom als bancs que més ens convinguin i s’adaptin a la nostra situació.
  • Assessorar-nos sobre les opcions més indicades per a nosaltres.

A Hipotecas Plus anem un pas més endavant i fem als nostres clients recomanacions sobre els aspectes que veiem que poden facilitar el procés i, fins i tot, que els ajudin a esquivar situacions que els podria causar problemes.

Avantatges de tenir un gestor d’hipoteques

Confiança

L’avantatge principal de tenir un gestor d’hipoteques és que el client pot respirar tranquil, perquè s’encarregarà d’aconseguir el préstec hipotecari que més bé s’hi adapti a ell i a les seves necessitats. La relació que tindrà amb el gestor es basa en la confiança. És un professional que us assessorarà i us mantindrà informat en tot moment.

Tindreu l’ajuda d’algú especialitzat en un camp que la majoria de les persones no coneixent, vetllant pels vostres interessos i mitigant aquella sensació d’inseguretat que us genera parlar de tots els temes, les condiciones, els terminis i els percentatges relacionats amb l’operació; i en el moment de prendre la decisió final, també hi serà present. Es tracta, en resum, d’una persona en qui podeu confiar, perquè ha estudiat el vostre cas, us coneix i coneix el sector hipotecari. És a dir, que entendrà les vostres circumstàncies, negociarà les condicions en nom vostre i mirarà pels vostres interessos en lloc de fer-ho pels de l’entitat bancària amb qui decidiu treballar.

Les condicions més bones

Un altre dels avantatges de treballar amb un gestor d’hipoteques és que facilita i fins i tot accelera tot el procés d’aconseguir una hipoteca. Aconseguir que us aprovin un préstec hipotecari és molt més complexque aconseguir que us aprovin qualsevol altre préstec, perquè cal avaluar més elements. Amb aquesta figura al vostre costat encarregant-se de tot el procés ho trobareu tot molt més fàcil. Probablement serà capaç d’accedir a recursos fora del teu abast gràcies als seus contactes i a la seva experiència amb el sector.

Vetllem pels vostres interessos

Una hipoteca un acompanyarà durant molts anys i, a més comporta l’adquisició d’altres productes vinculats com ara assegurances de vida, de la llar, d’incendis, etc. Per aquesta raó cal analitzar bé totes les possibilitats que teniu, deixar-vos assessorar i posar-vos en mans de professionals amb coneixements amplis sobre el mercat financer, hipotecari i immobiliari. Recordeu que el gestor d’hipoteques treballa amb i per al seus clients, no per al banc. Coneix la seva situació financera, i per això sempre buscarà el millor per a ells.

Aquesta figura encara és més ideal en el cas que sigueu estranger. A més d’ajudar-vos en el procés d’obtenció de la hipoteca, a Hipotecas Plus supervisarem que compreu amb seguretat. És a dir, vetllarem pels vostres interessos, assegurant-nos que el contracte que us ofereixin els venedors o agents immobiliaris és el més indicat. Us ajudarem a interpretar la lletra petita per evitar situacions desagradables en el futur.

Si us ha interessat aquest article, potser també us interessarà:

L’intermediari hipotecari

Podràs seguir contractant la teva hipoteca o consultant els teus dubtes allà on siguis

Demanar hipoteca a un banc poc conegut

No hay etiquetas asociadas a esta publicación.