Les millors hipoteques del mes de juny

26 juny, 2019 | Antonio Beltrán

Les millors hipoteques del mes de juny 

Juny ha estat un mes amb grans canvis per al sector hipotecari espanyol. Les taxes d’interès han accelerat la seva tendència a la baixa i, així, l’euríbor a 12 mesos ha trencat en la seva cotització diària la barrera històrica del -0,2 % en aquest mes. No només això: la nova Llei hipotecària ha començat a aplicar-se des del dia 16. Amb aquesta nova normativa, entre altres punts, es protegeix més el consumidor amb un repartiment més equitatiu dels costos, una limitació dels interessos de demora i una pujada de l’import exigible a l’hora de realitzar una subhasta judicial.

Malgrat tot això, i que ja toquem amb els dits les vacances d’estiu, l’època daurada de venda d’habitatges de segona residència, les millors hipoteques al mes de juny a penes han tingut moviment, a banda d’alguns canvis testimonials.

Hipoteques de taxa variable

Kutxabank continua, com al mes de maig, amb la seva hipoteca variable al 1,45 % nominal durant el primer any i un diferencial de l’euríbor+0,89 %. Manté també la seva important vinculació: domiciliar nòmines per un import igual o superior als 3.000 euros mensuals o la contractació de certs productes vinculats, com ara una assegurança de vida i una altra de llar.

També repeteix condicions la Hipoteca Bonificada de Banc Sabadell. El seu termini és de fins a 30 anys, té un interès nominal de l’1,90 % el primer any i la resta del termini dependrà de l’euríbor+0,90 %. Per aconseguir aquestas condicions us caldrà domiciliar la nòmina i contractar assegurances de vida, protecció de pagaments i llar.

Destaca aquest mes de juny i es col·loca com un dels millors préstecs la Hipoteca Pibank, que finança només compres d’habitatge habitual (no subrogacions) amb imports d’entre 80.000 euros i 2.000.000 d’euros, sempre que el valor de compravenda sigui superior a 100.000 euros. El seu termini mínim és de 9 anys i el màxim de 35 (o fins que el més jove dels titulars amb contracte indefinit, o que sigui funcionari, compleixi 75 anys). Aquesta hipoteca finança un màxim del 80 % del valor de taxació, amb un límit màxim del 90 % del valor de compravenda. No cobra comissions d’obertura. La taxa d’interès és de l’1,95 % el primer any i de l’euríbor + 0,95 % els següents, sense cap mena de vinculació, ni tan sols la domiciliació de la nòmina.

COINC, de Bankinter, continua amb la seva hipoteca onlinea l’euríbor+0,99 %, con una taxa inicial del 0,99 % nominal el primer any i sense vinculacions. Del mateix grup és la hipoteca Bankinter, però en aquest cas, per aconseguir un 1,99% nominal el primer any i un euríbor + 0,99 % la resta (cosa que la fa sensiblement menys favorable que la hipoteca COINC), us caldrà domiciliar la nòmina, contractar assegurances de vida i llar i domiciliar un pla de pensions.

Per últim, la Hipoteca Variable de Openbank, a l’euríbor+1,09 % (1,99 % el primer any), només requereix que es contracti un compte corrent a l’entitat.

Hipoteques fixes

En hipoteques fixes els canvis han estat mínims, testimonials. El Grup Bankinter ha reduït una centèsima tant la seva hipoteca Bankinte rcom la COINC per engegar des d’un 1,89 %. Amb aquest canvi, imperceptible per al client, es distancia de la Hipoteca Fixa de Banc Sabadell, que es manté des d’un 1,90 %.

No és l’única diferència. Banc Sabadell requereix domiciliar la nòmina, contractar una assegurança de vida, una altra de protecció de pagaments i una darrera de protecció de la llar. Bankinter no exigeix l’assegurança de protecció de pagaments, però sí domiciliar la nòmina, contractar assegurances de vida i llar i domiciliar un pla de pensions amb pagaments periòdics.

Openbank repeteix taxes amb la seva Hipoteca Fixa, sense comissions d’obertura o amortització parcial, i té uns interessos del 2,15 % (fins a 25 anys) i  del 2,45 % (fins a 35 anys). Per poder contractar aquesta hipoteca, cal tenir un compte corrent a l’entitat.

Per últim, Kutxabank ofereix un termini de fins a 25 anys i repeteix l’interès del 2,20 % amb domiciliació de nòmines per una quantitat igual o superior a 3.000 euros mensuals, o fer compres en establiments amb targetes de l’entitat per un import igual o superior a 3.600 euros a l’any.

Els canvis de les taxes d’interès venen per quedar-se, tot i que no es mostrin a penes a les hipoteques de juny. Tornem a un moment baixista que pot durar molts anys. Caldrà estar molt atents i disposar dels millors professionals per treure el millor partit d’una conjuntura favorable per al mercat hipotecari.

No hay etiquetas asociadas a esta publicación.

¿Tienes alguna pregunta?. Preguntanos.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *