Què ofereixen les hipoteques convencionals davant les hipoteques Fintech?

31 gener, 2024 | M Aparicio

Potser encara no coneixes el que són les Hipoteques Fintech i segueixes pensant que les úniques hipoteques possibles són les que sempre han ofert els bancs. No et preocupis, la majoria de les persones no les coneixen, però en llegir el nostre article de Hipoteques Plus ja estaràs en el grup de les que ja saben en què consisteixen.

Què són les hipoteques Fintech?

Les Hipoteques Fintech són préstecs hipotecaris (això no canvia) però oferts per empreses tecnofinanceres, com a alternativa a la banca tradicional.

El terme Fintech es forma a partir de “financial services” i “technology”, i no és altra cosa que el sector financer i la tecnologia formant un tàndem per proporcionar als clients innovació, millor servei, rapidesa, eficiència i una major accessibilitat.

Però les hipoteques convencionals seguiran, per descomptat, estant presents i en aquest article veurem què ofereixen les hipoteques convencionals davant les hipoteques Fintech.

Sabem que l’adquisició d’un habitatge és un moment important en la vida d’una persona. Si ens trobem en aquest procés, hem de tenir present que l’elecció de la hipoteca adequada resulta fonamental. Per això, millor tenir present tant les hipoteques tradicionals com les hipoteques Fintech.

Dos tipus d’hipoteca

Ara mateix, en el mercat actual, ens trobem amb dues opcions principals:

• Les hipoteques convencionals

• Les hipoteques Fintech.

Ambdues tenen les seves pròpies característiques i avantatges. Vegem, el que ofereixen aquestes dues alternatives. Des de Hipoteques Plus volem ajudar-te a esbrinar quina pot ser per a tu la millor opció segons la teva situació financera i les teves circumstàncies personals.

Hipoteques Convencionals: el procés tradicional

Les hipoteques convencionals són aquelles que provenen d’institucions financeres tradicionals, com bancs i entitats financeres. Aquestes hipoteques han estat l’estàndard durant dècades i ofereixen certes avantatges, i sempre han estat eficaces, pel que hauríem de continuar tenint-les en compte.

Anem a veure ara les avantatges de les hipoteques tradicionals davant les hipoteques Fintech.

Avantatges de les hipoteques tradicionals davant les hipoteques Fintech

Llarga experiència, àmplia base de clients i reconeixement social

Les hipoteques tradicionals tenen un llarg recorregut. No podem dubtar del reconeixement i de l’experiència de la banca tradicional.

Les institucions financeres i els bancs fermament establerts i que tots coneixem, tenen una dilatada trajectòria i extensa experiència, a més d’una àmplia base de clients. L’experiència i el reconeixement és sens dubte una clara avantatge, que ens transmet seguretat a l’hora de fer un pas tan important com és el de contractar una hipoteca.

Seguretat augmentada

Els bancs tradicionals fermament establerts estan sotmesos, vigilats i regulats per agències governamentals i es deuen a lleis i regulacions rigoroses i estrictes. Això és un altre punt a favor de la banca tradicional, ja que es tradueix en una major seguretat per als clients.

Tracte més proper i personalitzat

La digitalització extrema pot ser vista per molts ciutadans com alguna cosa massa freda i llunyana, especialment en el moment en què sorgeixen problemes, incerteses o dificultats.

Saber que tenim sempre la possibilitat d’acudir a una oficina bancària on ens podran atendre i resoldre de forma personal i directa els nostres dubtes o preocupacions, és un altre factor clau a favor de la banca tradicional.

Hipoteques Fintech enfront de hipoteques tradicionals

Innovació

Les hipoteques Fintech tenen el seu punt fort en l’enfocament innovador i la gran rapidesa amb la qual es pot realitzar i tancar tot el procés hipotecari.

S’adapten al mercat immobiliari dinàmicament

Hem de tenir present que les Hipoteques Fintech es recolzen en processos digitals clarament eficients, ràpids i en algoritmes molt avançats.

Això pot resultar avantatjós per al client atès que el mercat immobiliari és molt dinàmic i gràcies a aquesta rapidesa podem deixar de perdre una oportunitat.

Però clar, això també pot ser vist des de l’altra banda. Ja que potser, si el procés hagués estat més llarg, potser ens hauríem trobat amb una hipoteca avantatjosa que va sorgir més tard del nostre procés hipotecari ja tancat.

Menors exigències creditícies i suport en processos digitals avançats

Les hipoteques Fintech poden arribar a ser menys exigents o si es vol més indulgents quant als requisits del crèdit. També solen requerir menys productes vinculats per a concedir finalment la hipoteca.

Les hipoteques Fintech, en recolzar-se en processos digitals avançats, poden arribar a recopilar una gran varietat d’informació i poden finalment adaptar-se a una gran varietat de perfils financers.

Podem dir que les hipoteques Fintech, a més d’agilitzar el procés de la hipoteca, avaluen de forma més àmplia la salut financera del client al tenir en compte molts més factors i això pot beneficiar finalment al client, sent-li concedida la hipoteca.

Més flexibilitat en els termes del préstec

Les hipoteques Fintech solen oferir més flexibilitat en les condicions del préstec que les hipoteques tradicionals. Pot arribar a ser un avantatge important per a molts ciutadans, especialment per a aquells que busquen opcions personalitzades per a les seves necessitats específiques.

De manera resumida podem dir que les hipoteques tradicionals comporten requisits més estrictes, un procés més llarg, una possible major taxa d’interès, temps d’espera més llargs i una major burocràcia que les hipoteques Fintech. Les hipoteques tradicionals ofereixen més seguretat, un tracte més directe i personalitzat i ofereixen el seu reconeixement, experiència i la seva acreditada solidesa financera.

El client haurà de prendre la seva decisió

Optar entre una hipoteca convencional i una Fintech depèn de les teves necessitats i preferències individuals. Ambdues opcions tenen avantatges i desavantatges.

Investiga i compara ofertes específiques, considerant factors com taxes d’interès, terminis, requisits crediticis i el servei al client proporcionat.

Esperem haver-te resultat d’ajuda en aquesta visió àmplia de les avantatges i desavantatges de tots dos tipus d’hipoteques.

Altres articles que et poden interessar